Ses cotolètt de vitèll -i primm ses cont el manich tiraa foeura dal carree, (el quadrèll), don vitèll giovin de latt. On ciccin de farina. Duu oeuv. On etto e mèzz de butter chiarificaa, faa fond a bagno maria per fà andà giò el siero a stà manera el butter diventa ciar. Pan grattaa. Trii limon, saa.
Sto piatt chì che lè pròppi milanes, se dis che lè facil de preparà, ma lè minga tròpp vera.
Quaivun el dis anca che lè de origin viennes, ma dèmm a traa a mì lè pròppi milanes, gemò ai temp di latin se parlava de carna còtta con panatio (se lè, se lè minga la carna impanada) a chì temp i tognitt mangiaven carna cruda figuremes la cotolètta, sù gent, dèmm avanti con la rizètta.
Ai cotolètt ghe va tiraa via la pèll e on quai nervitt che ghè in la carna, per minga fai riscià sù intanta che coeusen a stà menera coeusen tucc instèss, poeu vann pestaa cont el pestacarna, per fai diventà sottil e fròll, indi passi in on ciccin de farina.
A òpera finida ghavii de sbatt i duu oeuv in dona fondina, strusciagh denter i cotolètt e fai poeu involtià in del pan grattaa, magari preparaa al moment, chel ghha de taccass ben ben a la carna.
Poeu ghavii de fai coeus con fiamma moderada, fin quand comincien a ciappà color, da tutt e dò i part, quand hinn còtt metti bei ordinaa in don piatt de portada tegnuu al cald, versègh a sora el butter de cottura e sbroffi de saa, guarniss el piatt con foeuj de lattuga e fettin de limon.
Questa lè la cotolètta a la milanesa se ghhann de savè a Vienna.
Come vin podii bev on ciarètt del Garda ò anca on bardolin se pò anca bev del vin bianch, ma el ghha de vèss on vin puttòst strutturaa e bèll corpos.
Dòpo che hoo spiegaa come se fà la vera cotolètta a la milanesa ve doo on consili in doe andala a mangià se ghavii minga tròppa voeuja de mettèss ai fornei, se tratta dona trattoria ò mej don ristorant in doe la fann a la manera giusta come ai temp indree, se tratta don pòst doe se mangia pròppi a la milanesa e soratutt lè anca minga tròpp car el prèzzi lè verament proporzionaa al mangià e se poeu andii a nòmm de el milanes ò del mè (Renato Colombo) ve tratterann cont i guant ve raccomandi de minga lassam sassitt in di scarp (per mej vèss ciar el cont de pagà).
Che dici???? :-[ :-[
In questo momento non sono in grado di decifrare :D ;D :D ;D :D ;D :D ;D
Mi sembra di sentir parlare mia nonna !! :love01:
Honda-Razzo.
Te capìi la "sciura milanées "..... :D :D :D
Meglio de la Suor Germana !!!
P.S. : Mi sembra un po' O.T. , ...
ciao bela tusa, ma te minga dì induè andà a mangiala per minga burdegà la mia cùsina, e poe el savevi no che ghe andava il buter de suravia!
marco
Ma 'alura ... che topic l'e' ches chi? :)
mi sembrava ostrogoto :D ma poi ho tradotto immediatamente: prima in dialetto veneto, poi in italiano... :D :D :D
:) :) :)
Citazione di: Mura il Gennaio 14, 2007, 22:28:08 PM
mi sembrava ostrogoto :D ma poi ho tradotto immediatamente: prima in dialetto veneto, poi in italiano... :D :D :D
:D :D :D a lè migga cines ;D ;D ;D
A sii propi tuch teruni!!!
P.
Citazione di: il paolone il Gennaio 15, 2007, 08:37:49 AM
A sii propi tuch teruni!!!
P.
:D :D :D .....vadavi'a 'l cu :D :D :D :D (mi scuso per la dieresi mancante sulla u, ma il pc non e' tedesco ne' milanese :D :D :D :D)
Ca@@o, l'iconcina "Traduci" non mi funziona.........:-[
Citazione di: RC30 il Gennaio 15, 2007, 23:48:43 PM
Ca@@o, l'iconcina "Traduci" non mi funziona.........:-[
vieni a passare le vacanze da noi. c'è compreso un corso di dialett milanes :D :D :D :D :D :D :D :D :P :P :P :P :P :P :P
Qualche anno fa ho passato tre mesi in trasferta di lavoro a Cinisello, sono tornato a Torino che mi si era allargata a dismisura la "e", figa........
;D ;D ;D è stato il contatto con le indigene locali ?????????? ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Indigene ???, figa, è peggio che a Torino, arrivano da tutte le parti del mon d'Italia :D :D :D
Cinisello Balsamo poi è un feudo calabrese.